Отборът на Уотфорд се разправи с категоричното 4:1 с Манчестър Юнайтед и постави "червените дяволи" в изключително сложна ситуация, като в същото време и тази при Оле Гунар Солскяер е същата. Джошуа Кинг откри резултата за домакините в 28-ата минута. Исмаила Сар удвои актива на "стършелите" в 44-ата минута. Дони ван де Беек намали пасива на Юнайтед в началото на второто полувреме, но в 69-ата Хари Магуайър остави своите с 10 човека след комичен втори жълт картон заради изключително нелепа грешка от най-скъпия защитник в света. В добавеното време Уотфорд наниза нови два гола във вратата на гостите, като Жоао Педро и Еманюел Денис бяха точни в тази среща.

30 снимки

Юнайтед се свлече до седмото място в класирането на Висшата лига и е със 17 точки, докато Уотфорд се изкачи до 16-ата позиция и има 13 точки, с колкото са Астън Вила и Брентфорд.

Уотфорд Манчестър Юн

източник: sofascore.com


В шестата минута Джонатан Мос посочи бялата точка на наказателното поле на Манчестър Юнайтед, след като преди това даде авантаж. Бруно Фернандеш изрита лошо топката, а Скот МакТомини препъна Джош Кинг в наказателното поле на "червените дяволи", а Исмаил Сар опита да завърши нападението, но неточно и реферът посочи дузпа. Исмаила Сар стреля по земя долу вляво на Де Хеа, но испанецът се намеси и изби. Все пак топката отиде при Кико Фемения, който добави и вкара, но при видеоразглеждането се видя, че Фемения е навлязъл в наказателното поле на Манчестър преди Сар да отправи удара и наказателният удар трябваше да бъде пребит.

Давид Де Хеа обаче спаси и повторния изстрел на Исмаила Сар от дузпата, като този път матира звездата на Уотфорд с дясната си ръка. Уотфорд продължи да надиграва съперника си, а в 28-ата минута Еманюел Денис овладя в наказателното поле на гостите. Той даде успореден пас за Джош Кинг, който изпревари Неманя Матич и отблизо матира Де Хеа.

В 32-ата минута се видя уникална намеса от вратаря на Уотфорд Бен Фостър, който неутрализира удар на Маркъс Рашфорд. Пет преди края последва центриране отдясно в наказателното поле на Ман Юнайтед, но опитът с глава на Кинг бе отразен от Де Хеа. Последва мощен удар на капитана Сисоко, но встрани - аут.

Уотфорд съумя да вкара втори гол на Ман Юнайтед, минута преди края на първата част. Тогава Исмаила Сар се разписа и по този начин се реабилитира пред феновете, след като по-рано в срещата изпусна дузпа срещу "червените дяволи".

На почивката Солскяер пусна Дони ван де Беек, а нидерландецът се разписа с глава още със старта на второто полувреме, намалявайки пасива на гостите в предградието на Лондон. В 55-ата Бруно Фернандеш бе близо до това да се разпише, след като завърши центриране отдясно на Джейдън Санчо, но ударът му не намери целта. За капак на всички проблеми на Манчестър Юнайтед в 69-ата минута Хари Магуайър бе изгонен заради втори жълт картон.

Четвърт час преди края Джейдън Санчо проби изключително добре отдясно и подмина Кико Фемения. Младият англичанин пласира страхотно центриране в наказателното поле на Уотфорд за Роналдо, чийто удар с глава бе неточен. В 79-ата минута Роналдо видя Бруно Фернандеш на дъгата на наказателното поле, но самичкият португалец прати топката безобразно неточно, макар да имаше чудесна възможност в тази ситуация.

До края на срещата големи шансове пред вратата на Бен Фостър нямаше. Не така стояха нещата за Де Хеа, който на няколко пъти трябваше да се намесва решаващо, но това не се случи в добавеното време, когато Жоао Педро матира испанския страж за трети път. 

В последната минута от продължението Фостър изрита топката силно напред, а Еманюел Денис се ориентира най-добре пред Давид Де Хеа и порази гостите за четвърти път. Това бе и последният по-интересен момент от срещата край Лондон.

FT / УОТФОРД - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД  4:1

1:0 Джош Кинг (28)

2:0 Исмаила Сар (44)

2:1 Дони ван де Беек (50)

3:1  Жоао Педро (90)

4:1 Еманюел Денис (90+2)

УОТФОРД: Фостър, Фемения, Нкулу, Каткарт, Масина, Клевърли, Сисоко, Луза, Сар, Денис, Кинг

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Матич, Санчо, Фернандеш, Рашфорд, Роналдо