Отборът на Уотфорд отново усети вкуса на победата. „Стършелите“ се наложиха с 2:0 при домакинството си на Уест Хем в мача от 12-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за успеха бяха дело на Уил Хюс и Ричарлисон. Това бе първи успех за състава на Марко Силва от 3 двубоя насам. 

Със спечелените три точки Уотфорд събра 18 на осмото място, а „чуковете“ са 18-и с 9.

Уотфорд поведе рано на Уест Хем. След страхотно раз бъркване в наказателното поле, Уил Хюс достигна до отбита топка, съумя да овладее и се разписа за 1:0 още в 11-ата минута.

Последваха силни минути за „стършелите“, а в 33-ата Ричарлисон стреля прецизно от границата на пеналта, но Джо Харт успя да отрази. Секунди по-късно Кико стиган до отбитата топка и отправи изстрел, който мина опасно близо до десния стълб на Харт.

В края на полувремето „чуковете“ упражниха значителен натиск. Шейку Кияте остана очи в очи с Аурелио Гомеш в 43-ата минута, но стражът демонстрира класа и отрази. В 4-ата минута на продължението на първата част Марко Арнаутович се възползва от едно нелошо центриране, нанасяйки добър удар, при което Гомеш спаси. При ответната атака на Ричарлисон можеше да отбележи, но опитът му не сполучи.

Второто полувреме започна с хубаво положение в полза на „чуковете“ Арнатутович отправи премерен удар, който обаче мина на сантиметри над напречната греда.

След този епизод домакините установиха контрол. В 55-ата минута Хюс пусна находчив пас към Андул Дукур. Последният насочи много опасно удара си, а Дбо Харт просто изгледа как топката мина покрай вратата му. Отлична възможност се разкри пред Уотфорд след час игра. Андре Грей намери пространство пред себе си, но стреля неточно. Секунди след това Джо Харт демонстрира класата си, като изпъкна с разкошно спасяване, след удар на Адриан Мариапа с глава.

Натискът на „стършелите“ даде своите плодове в 63-ата минута, когато Ричарлисон пое хубаво диагонално подаване от центъра на терена от страна на Уил Хюс и покачи на 2:0. При овладяване на топката от автора на първото попадение в мача обаче останаха съмнения, че си е помогнал с ръка.

В 76-ата минута Мануел Ласина стреля от близка дистанция, но не бе достатъчно прецизен, че да отбележи.

До Уотфорд успя да опази мрежата си суха и се поздрави с трите точки.