Кайл Уокър вярва, че Манчестър Сити може да извлече позитивите от равенството си прекия конкурент за титлата във Висшата лига Ливърпул. Неделното равенство 2:2 на „Етихад“ остави действащия шампион Сити на една точка пред втория Ливърпул на върха в класирането при седем оставащи кръга до края на сезона.

„Разбира се, че искаме да печелим всеки мач, особено когато идват на наш терен, но е много важно да не губим двубоя. Не можем да си позволим да отстъпим в подобна среща и да изоставаме от тях, защото добрите отбори не губят твърде много точки. Взимаш точка, продължаваш напред и все още трябва да ни гонят. Мисля, че това е стъпка в правилната посока. Държим съдбата на титлата в свои ръце, продължаваме да сме лидери във Висшата лига. Това е важно послание, което трябва да отнесем в следващите няколко мача, които са от изключителна важност“, каза десният бек пред медиите.

Попадения на Кевин Де Бройне и Габриел Жезус и точен изстрел на Диого Жота между тях дадоха преднина от 2:1 за шампионите на почивката, но Садио Мане изравни в самото начало на втората част, за да донесе точката на мърсисайдци. Следващият двубой на Сити за първенство е срещу Брайтън у дома на 20 април. Преди тази среща „гражданите“ пътуват до Испания за реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига с Атлетико Мадрид в сряда и отново играят с Ливърпул, този път в полуфиналите на ФА Къп. „Това са мачовете, в които искаш да играеш. Вълнуващо е“, добави Уокър.

Бранителят на Ливърпул Трент Александър-Арнолд прие факта, че тимът му вече зависи от резултатите на Сити. „Беше много важно за нас да не загубим мача, продължаваме да сме в добра позиция, но те държат съдбата си в свои ръце. Преди няколко години (б.ред – през 2018/19, когато „червените“ бяха изпреварени за титлата с една точка) се случи точно това. Те (Сити) влязоха в много силна серия и нямахме възможност да се възползваме от евентуална тяхна грешна стъпка. Да се надяваме, че този път те ще сбъркат и ще загубят точки. Остават още седем мача. Кой знае какво ще се случи, дано направим нещата вълнуващи. Титлат може отново да се реши в последния ден от сезона“, коментира крайният защитник на мърсисайдци.