Ерлинг Халанд продължава да пише история с екипа на Манчестър Сити, след като изравни рекорда на Кристиано Роналдо за най-малко мачове, необходими за достигане на 100 гола за един клуб. Норвежкият голмайстор отбеляза своя стотен гол при равенството 2:2 срещу Арсенал, достигайки тази впечатляваща бройка за само 105 мача.

След като достигна 99 попадения в 103 мача, Халанд имаше възможност да подобри рекорда на Роналдо още в своя 104-ти мач. Въпреки това, норвежецът не успя да намери мрежата при равенството 0:0 с Интер през седмицата. Но в следващия си мач срещу Арсенал на "Етихад", Холанд откри резултата и достигна заветната цел, като изравни рекорда на португалската звезда от времето му в Реал Мадрид.

Попадението срещу Арсенал донесе на Халанд и ново индивидуално постижение. С него той достигна 10 гола във Висшата лига само за пет мача този сезон – постижение, което никой друг футболист в историята на английския шампионат не е постигал толкова бързо. За сравнение, през дебютния си сезон в Англия Халанд също стартира ударно с 10 гола, но в шест мача, изравнявайки тогавашния рекорд на Мики Куин от сезон 1992/93.

С всяка своя изява Ерлинг Халанд доказва, че е не само бъдещето, но и настоящето на световния футбол, а рекордите продължават да падат пред впечатляващия му талант.

Gulliver/GettyImages
20 снимки