Лестър продължава със страхотните си изяви от началото на сезона. В драматичен мач "лисиците"  стигнаха до пълен обрат срещу Астън Вила с 3:2, след като изоставаха с 0:2 двайсетина минути преди края. 

Джак Грийлиш преди почивката със страхотен гол и Карлес Хил след нея дадоха преднина на гостите от Бирмингам. Но в последните 20 минути домакините се развихриха и след попадения на Ричи де Лает, Джейми Варди и Нейтън Дайър стигнаха до драматичната победа. 

Иначе мачът започна доста по-добре за Вила. Още в 8-та минута гостите можеха да поведат, след като Гейбриъл Агбонлахор направи страхотен пробив и пусна пас, но Скот Синклеър не можа да вкара. Малко след това Уес Морган стреля опасно за Лестър, но и той не беше точен. 

В 24-та минута Каспер Шмайхел трябваше да се намесва на вратата на "лисиците" след удар на Джак Грийлиш, но датският страж на домакините не беше особено затруднен в тази ситуация. 

Той обаче нямаше какво да направи в 39-та минута, когато младата английска надежда на Астън Вила Грийлиш откри резултата. Със страхотно изпълнение извън наказателното поле той препарира Шмайхел и отбеляза за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката. Веднага след нея Джейми Варди можеше да изравни, но не успя да се възползва от страхотен шанс. За сметка на това бирмингамци поведоха с 2:0 в 63-та минута. Тогава Карлес Хил със страхотен изстрел не остави шанс на Шмайхел за 2:0. 

И тогава домакините се хвърлиха здраво напред. Първото попадение, което върна надеждите им, падна в 72-та минута. Тогава Рияд Марез асистира на Ричи де Лает и бившият играч на Манчестър Юнайтед с помощта на гредата отбеляза за 1:2. 

Натискът на "лисиците" продължаваше да се увеличава и в 82-та минута равенството беше възстановено. Тогава Рияд Марез намери Дани Дринкуотър отстрани на наказателното поле, той подаде към Джейми Варди и нападателят не сбърка за 2:2. 

До края Лестър търсеше усилено победата, а Вила се огъваше все повече. И победното попадение дойде в последната минута на редовното време. Тогава Нейтън Дайър с глава през двамата централни защитници и вратаря на домакините вкара за 3:2, но пострада тежко след сблъсък с Брад Гузан. Все пак той стана и можа да отпразнува попадението си. 

Така резултатът се запази до края и "лисиците" се поздравиха с третата си победа и продължават пет мача без загуба през новия сезон. Те излязоха на втората позиция с 11 точки, на четири от лидера Манчестър Сити. Астън Вила продължава да крета в близост до опасната зона със само четири точки.