Новоназначеният мениджър на Астън Вила Унай Емери заяви, че има големи амбиции да постигне успехи с английския отбор и да играе с него в Европа, но се нуждае от време и търпение.

51-годишният испанец бе назначен начело на тима от Бирмингам на 24 октомври, четири дни, след като Стивън Джерард напусна клуба заради слабия старт на сезона.

"Мечтата ми е да спечеля трофей с Астън Вила, това е личното ми предизвикателство. И втората ми мечта, целта ми, е да играя с Астън Вила в Европа", каза Емери на първата си пресконференция.

Той е спечели три пъти Лига Европа със Севиля и веднъж с Виляреал, както има най-много трофей като треньор в турнира.

"Сега трябва да мислим само за следващия мач, защото не сме в добра позиция в класирането и всеки мач ще ми дава голяма информация за играчите", добави той.

Първата работа на Емери във Висшата лига бе в Арсенал, където смени Арсен Венгер през 2018 година, но той остана в лондонския клуб 18 месеца, преди да бъде уволнен.

"Мисля, че футболистите ни в момента не са в добра форма и първата ми работа е да им помогна. Трябва да се подобрят, но на първо място е нужно да си върнат увереността, доверието във всеки играчи и да играят заедно", каза още испанецът.

Емери знае, че трябва да постигне бързо резултати.

"Искам да работим по нов начин, но имам нужда от време. Във футбола времето не е толкова много и имаме три точки пред нас. Искам да бъда тук дълго време и да се подобряваме постоянно", каза мениджърът.