Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че иска да закупи играч, влияещ на играта на отбора както Върджил ван Дайк от Ливърпул.

Испанецът, който оглави "артилеристите" през лятото, е принуден да работи с доста ограничен бюджет, а през януари въобще не получи пари за покупки.

Арсенал със сигурност няма да има възможност да похарчи 75 млн. паунда за един футболист, както стори Ливърпул в случай с Ван Дайк, но Емери все пак се надява да намери футболисти, които реално да подсилят отбора.

"Мисля, че можем да станем още по-добри, ако добавим играчи в състава си. В миналото клубът ни е бил великолепен в това отношение, наблюдавайки футболисти и подписвайки с талантливи младежи, плюс това, че е давал възможност за развитие на собствените си юноши от академията. Много уважавам работата на нашия клуб в план развитие на играчите от школата. Аз също искам да им давам възможност да прогресират и да постигнат нещо в такъв голям клуб като Арсенал. Също така можем да закупим играчи от други отбори, които да дойдат тук и да влияят на играта ни, примерно както Ван Дайк на Ливърпул", заяви Унай Емери.