Мениджърът на Астън Вила Унай Емери заяви днес, че все още не е решил кой ще започне в предни позиции в съботния мач срещу Уулвърхемптън в Премиършип, а с формата си в последните мачове Джон Дуран предлага конкуренция на утвърдения нападател Оли Уоткинс.

Дюран вкара три гола в първите четири мача от сезона във Висшата лига, а странно се разписваше винаги, след като влезе през второто полувреме. А 20-годишният колумбийски нападател си спечели славата на "златна резерва", тъй като всичките си седем гола в английската Висша лига на неговата слетка са дошли по същия начин.

"Развитието му е във възходяща посока. Преди две години той пристигна във Висшата лига, а сега се конкурира с Уоткинс. Целият му път до тук беше труден, но виждате вече какви неща прави", каза Унай Емери на пресконференцията днес.

"Талантът му е на лице и той става все по-добър, играе повече и логично се чувства уверен. Уважава хората в съблекалнята, те също го уважават и мисля, че е добър футболист за нашия отбор".

Попитан какви са шансовете да бъде титуляр утре или във всеки един от предстоящите мачове, испанският треньор каза: "Близо е до това, но трябва да даде още, а след това трябва да разбере как да се пребори с Уоткинс на терена, в мачовете и на тренировките".

Самият Уоткинс имаше проблем в глезена, но вече е напълно възстановен, макар и да му липсва игрова практика. Отново беше зададен въпрос кой от двамата в тази ситуация ще излезе на терена срещу "Вълците", а Емери заяви, че не е решил.

"Като нападател Дуран ми харесва за това, че играе отборно и помага в атаката. Но идеята е да имаме нападател, който е пълноценен от първата минута в стартовите 11. Мисля, че Дуран може да излезе на терена с Оли Уоткинс, но може да го направи и сам. Смятам, че след лятото нещата в нашия отбор се напасват и ставаме все по-добри", обясни треньорът.

Играчите на Астън Вила са пети с девет точки след четири мача, докато Уулвс са 18-и в зоната на изпадащите с една точка./БТА