Евертън може да бъде принуден да продаде звездите си през лятото. Причината за това е, че заради войната в Украйна клубът скъса отношенията си с руския олигарх Алишер Усманов. Това обаче може да се отрази доста негативно на финансовата стабилност на клуба, който ще трябва да измисли начин да компенсира загубите си, а най-лесно това може да стане с продажба на най-конвертируемите играчи, пише "Дейли Мейл".

Така няма да е голяма изненада, ако дори футболисти като Доминик Калвърт-Люин и Ричарлисон бъдат пуснати на пазара. Двамата досега се считаха за недосегаеми в клуба, но вече ситуацията е различна. Освен че от тях "карамелите" могат да изкарат най-много пари при евентуална продажба, тяхното напускане ще се отрази положително и на бюджета за заплати, тъй като те взимат едни от най-големите възнаграждения в момента.

Ако бъдат пуснати на пазара, със сигурност интересът към тези играчи ще бъде доста сериозен. Калвърт-Люин отдавна е трансферна цел на Арсенал, а вероятно и други клубове ще се включат в наддаването за подписа му. Ричарлисон пък преди време бе свързван с Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен. Очаква се от техните трансфери Евертън да изкара мининум 100 милиона евро.