Атакуващият полузащитник на Манчестър Сити Олександър Зинченко призна, че изобщо не мисли за напускане на клуба, тъй като най-голямото му желание е да пробие под ръководството на Хосеп Гуардиола.

20-годишният играч пристигна на „Етихад” от Шахтьор Донецк през миналото лято и все още се адаптира към английския футбол. Талантът чака с нетърпение своя дебют, а тази вечер от 22 часа българско време Сити приема втородивизионния Уулвърхемптън в 1/8-финалите от Купата на Лигата. Зинченко не крие, че се надява да получи шанс в сблъсъка срещу лидера в Чемпиъншип.

Гуардиола: Излизаме с 11 нови тази вечер

„Надявам се да играя”, призна младокът пред клубния сайт. „Ще видим какво ще се случи, но е ясно, че усилията ми са в тази посока.”

„Първата ми цел е да остана тук – това е моят дом и искам да играя за Сити. Няма да ми бъде лесно да пробия в този отбор, но се трудя усърдно в преследване на целта и искам да окажа позитивно влияние върху клуба, на тренировъчното игрище и в съблекалнята по всеки възможен начин.”

Гуардиола бесен заради изпуснат играч

От всички свои съотборници Зинченко е най-близък с Фернандиньо, който се явява негов ментор. Талантът не скри, че връзката между тях укрепва все повече и повече. „Фернандиньо наистина ми помогна да свикна с обстановката и ми помага да разбирам всичко. Той също беше в Шахтьор Донецк и умее да говори руски. Всеки негов комплимент към мен значи много, понеже го уважавам. Той ми дава допълнителна увереност и мотивация, за да се справям и по-добре”, заключи Зинченко.