Полузащитникът на Уест Хем Джак Уилшър разкри, че Арсен Венгер не си е тръгнал от Арсенал по собствена инициатива, а на практика е бил уволнен.

Френският специалист си тръгна от лондонския клуб след 22 години работа в него.

По-късно и самият Уилшър напусна отбора, тъй като не влизаше в плановете на новия мениджър Унай Емери. В навечерието на старта на сезона Уилшър разказа, че играчите на Арсенал са били шокирани от новината за напускането на Венгер.

Джак Уилшър твърди, че французинът не е освободил поста си доброволно.

"Помня, когато ми оставаше година до края на контракта, говорих с Венгер. Той ми каза, че клубът няма да ми предложи ново споразумение и мога да напусна. Тогава обаче бях контузен и ми беше трудно, тъй като не бях във форма и не играех. Малко отбори можеше да ме вземат с травма. По тази причина реших да се боря и в хода на сезона се върнах в отбора. През януари ми предложиха нова сделка, която бях готов да приема, но след това уволниха Арсен. Беше странно, всички бяха шокирани. Капитанът ни Пер Мертезакер каза няколко думи, но всички бяхме в шок. Никой не очакваше това, то промени всичко и реших да дочакам новия треньор. Така и постъпих - говорих с Емери и той ми каза, че мога да остана, но няма да бъда в стартовия състав. Затова реших, че за мен е настъпил момента най-накрая да си тръгна", заяви Джак Уилшър, цитиран от "Football Focus". /БГНЕС