Бившият английски национал Джак Уилшър бе считан за един от най-големите таланти във футбола, когато бе още на 16 години, а сега успя да си намери отбор. След като нямаше такъв от престоя си в Борнемут през лятото през миналата година, 30-годишният халф парафира с датския Орхус, след като сложи край на дългата пауза отвъд футболните терени.

„В момента съм в такъв период от кариерата си, в който трябва да започна наново след тежки месеци. Радвам се, че получих тази възможност от Орхус“, обясни играча, който тренира с бившия си клуб Арсенал, за да поддържа форма, но не получи шанс да се завърне в отбора на „артилеристите“.

Уилшър призна, че на 29 години вече се е считал за играч, който не става за професионалния футбол, след като не е получавал предложения нито от Англия, нито от европейски отбори. „Мисля, че големият проблем е, че хората ме смятат за много добър играч, който обаче се контузва твърде често“, каза още той пред популярен подкаст.

„Не съм имал много контузии след последната тежка и продължавах да тренирам всеки ден. В Борнемут бях наличен за всеки мач и просто исках да получа възможността да играя, тъй като бях в добър ритъм. Малкият ми син е на 10 години и е луд на тема футбол. Не спира да гледа предаванията по Sky Sports и разбира играта. Много е трудно да му обясня ситуацията, че никой не ме иска“, обобщи Джак Уилшър.

„За момент започнах да уча за треньор, тъй като не виждах изход от ситуацията, но сега вече съм с нов отбор, с който ще опитам да спечелим много мачове“, завърши бившата звезда на лондонския Арсенал.