Бившият халф на Арсенал Джак Уилшър споделя, че очакванията към Арсенал са намаляли драстично след напускането на триото Самир Насри, Сеск Фабрегас и Робин Ван Перси. 

Англичанинът визира периода между 2011-та и 2013-та година, когато само за две години напускат както тримата гореизброени, така и Гаел Клиши и Емануел Адебайор. Уилшър не скри, че това доста е отслабило отбора за следващите сезони. 

"Играчите започваха да задават въпроси. Насри и Ван Перси се чудеха защо големи имена напускат, след като уж трябва да се борим за титлата във Висшата лига. Бях близък с Насри и той ми каза, че е трудно да откаже на Сити, които тогава строяха шампионски отбор", започна бившият халф на "топчиите". 

"Разбирах какво казва, но и ме болеше, защото той беше толкова добър играч. Можеше да се подобрим още повече с него в отбора и спомените за моментите, в които сме били близко до шампионската титла също се появяват".

"Ако Сеск беше останал, то навярно щяхме да започнем да привличаме и по-високопрофилни имена. След като си тръгна обаче го направиха още много играчи", завърши Уилшър.