Английският национал Джак Уилшър, който в момента играе за Уест Хем, направи интересно признание, като разкри, че никога не е искал да подписва с Арсенал. Именно при лондончани Уилшър направи име в английския футбол.

Халфът прекара цели десет години при „артилеристите” от 2008 до 2018 година, когато напусна, за да премине при „чуковете”. Преди това той имаше престои под наем в Болтън и Борнемут.

„Тогава играех за Лутън. Спомням си, че имахме мач срещу Барнет, а реферът на този мач всъщност бе скаут на Арсенал. След срещата той направо отиде при баща ми и каза, че иска да отида с него. Дори не ставаше дума за пробен период, той искаше направо да подпиша. Беше странно, защото трябва да има някакъв трансферен прозорец, за да се случат нещата, но ще бъда честен с вас, аз не исках да ходя”, призна Уилшър.

„Баща ми не оказа никакво влияние на решението ми тогава. Не знаех какво да правя. Спомням си много ясно, бях на девет години и бяхме в парка с мой приятел. Баща ми ме дръпна в малкия червен ван и ми каза: Това е твоят последен ден и трябва да направиш решение. Тогава казах на приятеля си: Майната му, отивам в Арсенал. Останалото е история”, каза още халфът.