Футболистът на Челси Уилиан разкри, че през това лято е бил много близо до това да се договори с Жозе Моуриньо да премине в Манчестър Юнайтед.

Бразилският футболист е силно желан от португалския мениджър на „червените дяволи“.

„Имахме няколко разговора с моя агент. Аз съм работил с Моуриньо и двамата сме добри приятели“, коментира Уилиан.

„Той ме харесва много, а аз него също като треньор и човек. Той ми има голямо доверие и харесва начина ми на работа. Аз съм му много благодарен за това, което ми е дал.“

„От Манчестър дойдоха при мен, а след това разговаряха с моя агент, но нищо не се случи, защото Челси не искаше да води преговори за моята продажба. Аз съм много щастлив в Челси“, добави бразилецът.

Конте: Челси се нуждае от още нови попълнение, за да се бори за титлата

„Всеки треньор има своя начин на работа с футболистите. И Моуриньо, и Конте са фантастични треньори. Моуриньо е спечелил всичко. Конте спечели всичко с Ювентус и изведе Челси до шампионската титла още в първата си година във Висшата лига. Всеки един от двамата има своите заслуги. Конте е треньор, който работи много здраво всеки ден. Той работи много върху тактическата и физическата част. През миналия сезон той ни трансформира, след като промени схемата на игра на 3-4-3. Ние асимилирахме много добре неговите виждания и изисквания. Аз мечтая да спечеля още титли с Челси. Искам да спечеля Шампионската лига, а също така и да стана световен шампион с Бразилия и да стана най-добрият футболист в света“, каза още Уилиан. 

Конте не крие яда си от продажбата на Матич