Борещият се за оцеляване в Чемпиъншип тим на Уигън взе малко очаквана, но много важна и сладка победа над Хъдърсфийлд в мач от 18-ия кръг на шампионата. При това, "латикс" триумфираха с 2:1 като гости на високолетящия си съперник.

Първият гол в мача падна в 40-та минута и беше за гостите. Тогава Яник Вилдсхут намери перфектно Рийс Бърк при една контра и той се разписа, без много да се бави.

Трябва да се отбележи, че преди това беше отменен гол на Хъдърсфийлд заради засада, но повторенията показаха, че такава има. Така логично почивката дойде при гол аванс за Уигън.

След подновяването на играта "Хъдс" стигнаха до изравняване. Наки Уелс намери Аарън Муй в 50-та минута и той успя да възстанови статуквото в тази битка. Но то не се застоя много дълго.

В 60-та минута направилият много силен мач Яник Вилдсхут се разписа за 2:1, засичайки точно подаване на Макс Пауър и така сложи точка на спора, въпреки че до края на мача имаше положения, неотсъдени чисти дузпи и още много интересни моменти.

След този развой Хъдърсфийлд остана на шестата позиция със своите 29 точки и все още е в зоната на плейофите. Уигън пък продължава да е под чертата на изпадащите със своите 18 точки, но поне се изравни по актив с тимовете над нея.