Нотингам загуби с 0:1 гостуването на Уигън и се отдалечи от върха в Чемпиъншип. Лидер в класирането е Уест Бромич с 25 т., Нотингам е пети с 22 т. 
Двубоят започна без разузнаване, като и двата отбора се втурнаха в атака. Добри намеси на вратарите Самба и Маршал, както и пропуски на нападателите запазиха нулевото равенство. В 26-ата минута от Нотингам имаха претенции за дузпа, след като Сами Амеоби бе съборен на границите на наказателното поле, но реферът остана безмълвен.
 
В 35-ата минута Джеймал Лоу отбеляза гол за Уигън, който се оказа и единствен в мача. Той проби отдясно и изведе на крилото Гейвин Мейси, който без забавяне центрира по земя и нахлуващият на скорост Лоу без забавяне отблизо я прати във вратата на Нотингам за 1:0.
 
Уигън можеше да удвои аванса си в 41-ата минута, когато след удар Чарли Мългрю от фаул топката се отби в дясната греда на вратата на Нотингам. 
И втората част започна с по-активна игра на домакините, които стигнаха до две голови положения още в първите пет минути след почивката, но ги пропиляха. 
След това обаче футболистите на Нотингам се събудиха, но Сами Амеоби и Бен Уотсън нямаха шанс пред гола.
 
В 62-ата минута Грабън пропиля най-добрата възможтост за гостите, след като отблизо с глава прати топката в ръцете на вратаря.
 
Пет минути преди края вратарят на Нотигнгам Самба остави съотборниците си в мача с великолепно спасяване, но те така и не намериха сили да стигнат до изравняване.