Уестън МакКени се премести в Лийдс от Ювентус по първоначално споразумение за наем през януарския трансферен прозорец. Той беше придобит от Джеси Марш, но неговият сънародник американец бе освободен от мениджърските си задължения броени дни след пристигането му, докато първите му преживявания във Висшата лига дойдоха при поражението с 0:1 от Нотингам Форест и вълнуващо равенство 2:2 с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

"Чувствам се свеж и готов за работа, пълен с енергия - не, просто се шегувам. Това е Висшата лига, това е, което очаквах и което исках. Закачките, тежките битки, разговорите с други играчи и споровете със съдиите. Мисля, че това е нещо, което ме привлича и след всеки мач даден играч си тръгва с белези от битката и, за щастие, аз си тръгнах с един срещу Юнайтед, така че беше добро изживяване", сподели МакКени.

МакКени настоява, че е "добре", след като отнесе няколко удара срещу "червените дяволи", като Лийдс не успя да удържи преднина от два гола, за да напусне Манчестър само с една точка.