Уест Хем задълбочи сериозно кризата при Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо. „Чуковете“ се наложиха с 3:1 при домакинството на „червените дяволи“ от седмия кръг на Висшата лига, което се игра на „Лондон Стейдиъм“.

Алексис Санчес не попадна в състава на Манчестър Юнайтед за срещата, въпреки че пътува с отбора за Лондон и изгледа срещата от трибуните на стадиона.

Уест Хем поведе още в 5-та минута. Люк Шоу загуби топката от Пабло Сабалета. След това Марк Нобъл комбинира с аржентинеца, който центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Фелипе Андерсон бе изпуснат и технично вкара топката във вратата на Давид де Хеа. При паса на Нобъл към Сабалета останаха съмнения за засада на аржентинеца. Това е първи гол на Андерсон с екипа на лондончани.

Манчестър Юнайтед можеше да изравни резултата в 23-та минута, когато Ашли Йънг центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Ромелу Лукаку изпревари Иса Диоп и стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Лукаш Фабиански.

Четири минути по-късно, Люк Шоу центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Иса Диоп загуби равновесие и не успя да изчисти топката, което даде нова възможност пред Ромелу Лукаку, но той не успя да стреля и не се възползва от открилата му се възможност.

Уест Хем удвои своята преднина в 43-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, Иса Диоп не успя да стреля с глава, а продължи към Андрий Ярмоленко, който стреля, топката се отклони в крака на Линдельоф и се заби неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед можеше да намали своето изоставане в 64-та минута, когато Маркъс Рашфорд центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Маруан Фелаини стреля с глава, но Фабиански демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

Минута по-късно Масуаку сбърка и можеше да бъде фатално, но Фелаини не успя да реагира достатъчно бързо и топката бе избита в корнер.

Уест Хем организира добра атака в 68-та минута, когато Андерсон подаде към Арнаутович, но той не успя да засече топката.

Манчестър Юнайтед намали своето изоставане в 71-та минута. Люк Шоу центрира от корнер в наказателното поле на Уест Хем, където Маркъс Рашфорд успя с глезен да отклони топката и да я прати във вратата на Лукаш Фабиански.

Уест Хем бързо успя да възстанови своето предимство от два гола в 74-та минута. Марк Нобъл пусна перфектен извеждащ пас към Марко Арнаутович, който изскочи сам срещу Давид де Хеа и не пропусна да вкара.

До края на мача Уест Хем успя да задържи аванса си и да се поздрави с втори успех от началото на сезона. Манчестър Юнайтед допусна втора поредна загуба през седмицата, след като отпадна и от Дарби Каунти за Купата на Лигата.

Манчестър Юнайтед е осми в класирането с 10 точки, докато Уест Хем е дванайсти със 7 точки.