Предпоследният кръг на Висшата лига на практика елиминира минималната интрига за седмата позиция в класирането. На нея 99% е сигурно, че ще бъде Уулвърхемптън, който ще стиска палци на Манчестър Сити да спечели ФА Къп, за да играе в Европа следващия сезон. 

"Вълците" взеха задължителната победа над изпадналия Фулъм на своя "Молиню" и отказаха преследвачите от мисълта, че могат да ги достигнат. Те надделяха с минималното 1:0, а головото шоу в съботния следобед беше на "Лондон Стейдиъм", където в единствения мач без интрига от 37-ия кръг Уест Хем съсипа Саутхемптън с 3:0. 

В мача на "Молиню" домакините натиснаха от първата минута, за да търсят успеха, но направиха куп пропуски. Преди почивката Диого Жота изпусна страхотни положения, а в 32-та минута Леандър Дендонкер тресна и гредата. 

Жоао Моутиньо, отново Жота, Рубен Невеш и Мат Дохърти изпуснаха още страхотни шансове за Уулвс след почивката, а в 63-та минута Александър Митрович изпусна единственото положение за Фулъм, стреляйки покрай гредата. 

Гол на Дохърти в 73-та минута беше отменен заради засада, но четвърт час преди края обсадата на вратата на лондончани най-после даде резултат. Тогава Дохърти намери на стрелкова позиция Леандър Дендонкер и белгиецът най-после намери мрежата за 1:0. 

При този резултат приключи и мачът, с което Уулвърхемптън събра 57 точки и само победа на Лестър над шампиона Манчестър Сити на неговия "Етихад" и неочаквана развръзка в последния кръг могат да изхвърлят "вълците" от тази седма позиция. 

Колкото до другия мач от 17:00 часа в събота, в него нямаше никаква интрига за крайното класиране на Уест Хем и Саутхемптън. И точно това направи мача между двата тима открит и интересен, изпълнен и с много положения. В него "чуковете" надделяха с 3:0, а две от попаденията бяха на Марко Арнаутович, който не беше вкарвал от януари. Третото беше на Райън Фредерикс. 

Австриецът откри в 16-та минута, когато след грешка при изнасянето на Ян Валери топката стигна до Марк Ноубъл и той с перфектен пас изведе Арнаутович сам срещу вратаря, а той с левия крак го преодоля за 1:0. До почивката лондончани направиха много пропуски и в крайна сметка нови попадения през 45-те минути не паднаха. 

След почивката "светците" живнаха, но и те не успяха да се разпишат. Така всичко свърши в 69-та минута, когато Артур Масуаку направи страхотен пробив по левия фланг, центрира успоредно на голлинията, Фрейзъур Форстър плесна топката на главата на Арнаутович, той я удари за укротяване, след което я мушна в мрежата от метър на празна врата за 2:0. 

Три минути след това беше оформен и крайният резултат. Тогава Райън Фредерикс направи двойно подаване с Джак Уилшър, нахлу на скорост в наказателното поле, преодоля защитник и с мощен шут препарира Форстър за 3:0. 

Така мачът приключи с класически успех за Уест Хем в последното му домакинство за сезона и тимът си гарантира класиране не по-ниско от 11-та позиция в края на сезона. "Светците" пък отдавна се спасиха и доиграват за удоволствие кампанията.