Отборът на Уест Хем победи като домакин Уотфорд и засили „стършелите” към второто ниво на английския футбол. „Чуковете” се наложиха с 3:1 и допълнително утежниха ситуацията на своя съперник, който се бори за оцеляването си.

Всичко в срещата бе решено още през първото полувреме, когато домакините реализираха три безответни гола. Първо Михаил Антони о откри още в 6-ата минута, а четири по-късно Томаш Соучек удвои преднината на Уест Хем. Деклан Райс направи 3:0, за да осигури комфортната преднина на своя тим още преди почивката.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

През втората част гостите се опитаха да отговорят, но усилията им стигнаха само за почетно попадение, дело на Трий Дийни в 49-ата минута.

След успеха си днес, Уест Хем събра актив от 37 точки, но все още не осигурил елитния си статус за новия сезон. „Чуковете” се намират на 15-то място. В същото време Уотфорд остана точно над чертата с 34 точки, на три от зоната на изпадащите. В момента последните три места се заемат от вече изпадналия Норич, както Астън Вила и Борнемут.