Уест Хем финализира трансфера на Никола Влашич от ЦСКА Москва. Сумата за Влашич е 30 млн. евро плюс 9 млн. под формата на бонуси, като договорът му е до 2026 и включва опцията за допълнителна година.

Дейвид Мойс искаше да се подсили в атакуващ план и насочи вниманието си към хърватския национал, след като стана твърде вероятно Джеси Лингард да остане в Манчестър Юнайтед този сезон. Ако „червените дяволи“ бяха получили оферта в последните часове, щеше бъде обсъдено бъдещето на Лингард и да бъде взето колективно решение. Лингард се представи на много високо ниво по време на наема си при „чуковете“ миналия сезон, като изявите му му спечелиха повиквателна за националния отбор на Англия.

Влашич преди изкара неособено добър двугодишен престой в Евертън, който приключи през 2019. 23-годишният футболист се присъедини към „карамелите“ в последния ден на летния трансферен прозорец през 2017 за сумата от около 8 млн. паунда от Хайдук Сплит, но изигра едва 19 мача за клуба от Мърсисайд.

Той първоначално впечатли под ръководството на тогавашния мениджър Роналд Куман, но нямаше много шансове за изява при Сам Алардайс, който замени нидерландеца през ноември 2017. Влашич, който играе като десетка, бе част от съствава на Хърватия на Евро 2020 и отбеляза откриващия гол при успеха над Шотландия с 3:1, който класира „шахматистите“ за осминафиналите на турнира.