Уест Хем успя да победи с 2:0 Дарби Каунти в гостуването си на "Прайд Парк" в мач от 1/16 на ФА Къп. Попаденията за тима на Дейвид Мойс бяха дело на Джаред Боуен и Михаил Антонио. С тази победа "чуковете" се класираха на осминафинал в турнира, където ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

29 снимки

През първото полувреме Дарби Каунти беше предпазлив и не рискуваше, като предпочиташе по-организирана игра и постепенно изграждане на атаките. В 10-а минута Томаш Соучек достигна до топката и я насочи над защитата към Джаред Боуен, който засече подаването и стреля в мрежата - 1:0 за "чуковете".

Дарби опита да отговори с по-здрава и агресивна игра, но това не донесе желания успех. Пет минути след началото на втората част Михаил Антонио бе на правилното място и успя прецизно да насочи топката във вратата от близка дистанция, за да удвои резултата в полза на Уест Хем - 2:0.

В 67-а минута Боуен получи чудесно подаване в наказателното поле, но вратарят на Дарби направи изумително спасяване. До края на срещата домакините така и не успяха да създадат чисто голово положение и закономерно отпаднаха от турнира.