В Уест Хем са готови да продадат Деклън Райс, но на подходящата цена. Това призна самият мениджър на "чуковете" Мануел Пелегрини, цитиран от Франс Прес.

20-годишният Деклън Райс се превърна в основна единица за клуба си, а наскоро направи и своя дебют за Англия, след като предпочете да смени националността си от Ирландия.

Според медиите в Англия и Манчестър Сити, и Манчестър Юнайтед следят изкъсо изявите на полузащитника и може да предприемат офанзива за неговото привличане още през това лято.

Те обаче ще трябва да впечатлят ръководството на Уест Хем с изкушаваща оферта, ако искат да го вземат, тъй като през декември Райс подписа нов договор до 2024 г.

"Ако офертата за него е достатъчно добра и той смята, че е стъпка напред за неговата кариера, тогава може да се случи. Но все още не знам за нищо такова до този момент. Казах по-рано и пак ще го кажа. Той е само на 20 години, но разсъждава като наистина голям играч. Райс не чувства напрежение без значение дали играе за нас или за националния отбор. Бях абсолютно сигурен, че неговото представяне няма да е по-различно, отколкото обикновено. Той знае, че трябва да се подобрява и затова слуша и се учи. Ще продължи да се подобрява, ако е все такъв, но и сега е топ играч", каза Мануел Пелегрини.