Валериен Исмаел бе уволнен от мениджърския пост на Уест Бромич Албиън, след като клубът загуби почва в битката за директна промоция във Висшата лига.

Исмаел плати цената за серията на „дроздовете“ от едва един успех в последните осем мача във всички турнири. Поредица от три поражения в четири срещи достигна кулминацията си, когато привържениците на Албиън поискаха оставката му по време на загубата от Милуол с 0:2 като гост в събота. Уест Бром е пети в класирането на Чемпиъншип, на осем точки от втория Блекбърн, в опит да се завърне незабавно във Висшата лига след изпадането миналия сезон.

„Футболен клуб Уест Бромич Албиън потвърждава, че Валериен Исмаел напусна днес поста си на старши треньор. Клубът иска да благодари на Валериен и Адам (б.ред; Мъри, помощник треньор) за техните усилия и им пожелава всичко най-добро в бъдеще. Процесът по назначаване на нов старши треньор вече започна и назначение ще бъде обявено в скоро време“, се казва в клубно изявление.

Бившият защитник на Байерн Мюнхен Исмаел бе назначен за срок от четири години през юни, след като впечатли с работата си в Барнзли. 46-годишният французин, който замени Сам Алардайс на треньорското кормило в УБА, изведе Барнзли до плейофите в Чемпиъншип през сезон 2020/21, но не успя да повтори успехите си начело на „дроздовете“.

В същото време „Sky Sports“ съобщава, че от Уест Бромич вече са в напреднали преговори с бившия мениджър на Нюкасъл, Хъл Сити и Астън Вила – Стив Брус, който да заеме поста на освободения Исмаел.