Ливърпул спечели визитата си на Уест Бромич Албиън с 1:0 и се върна на третото място в подреждането в Премиършип. Мърсисайдци победиха минимално съперника си в мач от 33-и кръг на Премиършип, който се игра на стадион "Дъ Хоуторнс" пред 26 000 зрители.

Бразилецът Роберто Фирмино вкара единственото попадение в самия край на първото полувреме, отбелязвайки 11-ия си гол за сезона.

„Дроздовете“ през второто полувреме положиха много усилия да стигнат поне до равенство, но те не се увенчаха с успех. В 80-ата минута Мат Филипс бе изведен очи в очи срещу Симон Миньоле, но стражът с крак парира удара му.

В допълнителното време домакините се хвърлиха с всички сили напред и дори вратарят Бен Фостър заигра напред, оставяйки вратата си абсолютно празна. Негов съотборник обаче направи грешка и предостави топката на влезлия като резерва минута преди това Алберто Морено, който пък от повече от 30 метра не успя да уцели опразнената врата на Уест Бромич.

Ливърпул е на трето място с 66 точки, две повече от Манчестър Сити. В следващия кръг отборът на Юрген Клоп посреща Кристъл Палас, а Манчестър Сити играе у дома с Уест Бромич.