Отборите на Уест Бромич Албиън и Хъдърсфийлд Таун направиха страхотен мач, който обаче не излъчи победител. Първата среща от 37-ия кръг на Чемпиъншип двата тима завършиха при голово равенство от 2:2.

И двата състава създадоха доста положения, а домакините успяха да измъкнат точката, след като до 84-ата минута губеха с 0:2.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Гостите откриха резултата в 24-ата минута след груба грешка на вратаря Сам Джонстън. Стражът позволи на Даниел Уорд да се доближи прекалено близо до него в наказателното поле, след което изрита топката право в нападателя, който го блокира, и тя попадна във вратата – 0:1.

В 74-ата минута „териерите“ удвоиха аванса си след бърза контраатака. Джон Ръсел размени подавания с Дани Уорд, след което изведе на отлична позиция Люис О’Браян, който стреля от границата на наказателното поле, но Джонстън отрази. Топката обаче попадна на пътя на Уорд, който от границата на вратарското поле не остави шансове на стража за 0:2.

Уест Бромич се върна в срещата в 84-ата минута от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Сорба Томас срещу Алекс Моуат. Зад топката застана Карлан Грант, който беше точен за 1:2.

Буквално минута по-късно резултатът беше изравнен. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката след изпълнението на центъра, след което топката се озова в Семи Аджай отдясно и центрира в наказателното поле, където Анди Керъл засече с глава в долния десен ъгъл на Лий Николас за крайното 2:2.

В последната минута от редовното време „дроздовете“ имаха прекрасен шанс дори да стигнат до пълния обрат. Калъм Робинсън изведе чудесно отляво в наказателното поле Грант, койтостреля с десния крак, но топката се отби от напречната гледа.

Хъдърсфийлд пък също имаше възможност да стигне до трите точки в третата от петте добавени минути. След изпълнение на ъглов удар се получиха няколко рикошета, а Фаустино Анжорин нанесе изстрел от малък ъгъл, който обаче изчистен от Анди Керъл с глава от самата голлиния над вратата.

По този начин Уест Бромич вече има 50 точки в актива си и остава на 12-ата позиция, на седем от зоната за плейофи. Хъдърсфийлд пък временно излезе на втората позиция с 63 точки, с една повече от третия Борнемут, който обаче е с цели четири мача по-малко.