Шефилд Уензди не се предаде, поне в първия мач, срещу елитния Суонси в битката от 5-ия кръг за ФА Къп на "Хилзбъро". Двата тима завършиха при нулево равенство, което означава, че след 10 дни ще преиграват битката помежду си на стадиона на "лебедите". 

Битката беше изключително равностойна, като чистите голови положения не бяха особено много. От показаното на терена обаче не си личеше да има огромна разлика между представителя на Висшата лига и този на Чемпиъншип. 

По-чистите положения преди почивката бяха за "лебедите", като удар с глава на Майк вен дер Хоорн беше спасен по великолепен начин от стража, а малко преди това гостите имаха и претенции за дузпа. 

В крайна сметка попадения преди почивката нямаше. След подновяването на играта домакините имаха няколко шанса, но Атде Нухиу и Рос Уолъс изпуснаха страхотни възможности да се разпишат. Джордан Аю не беше точен за Суонси. 

В крайна сметка, заради липсата и на страхотни положения, двата тима не можаха да си отбележат гол и оставиха развръзката в битката помежду си за след десет дни на "Либърти стейдиъм".