Бившият английски национал и понастоящем мениджър на Дарби Каунти – Уейн Рууни, направи шокиращи разкрития за началото на своята знаменита кариера.

В откровено интервю, бившият нападател на Манчестър Юнайтед признава, че често е прибягвал до алкохола, за да може да се справи със славата в първите години.

Рууни проби в мъжкия футбол в Англия на едва 16 години.

Gulliver/GettyImages
66 снимки

„Заключвах се и просто пиех, за да мога да не мисля за всичко това. Това ми помагаше да забравя някои неща, с които се борех. Когато имах няколко почивни дни не исках да виждам никого. Просто си седях вкъщи и два дни просто пиех”, признава Рууни.

„Това беше вследствие на натрупване на много неща. Напрежението да играеш за своята страна, за Манчестър Юнайетд, напрежението, продиктувано от някои неща, които се пишеха за личния ми живот… просто се опитвах да се справя с целия този натиск, който се натрупваше”, продължава той.

Рууни допълва още, че никога не е споделял за проблемите си с тогавашния си мениджър или своите съотборници.

„В днешно време могат да говорят за подобни неща. Тогава просто не се споделяше. Никога не съм говорил за това със сър Алекс Фъргюсън или някой от моите съотборници”, казва още Уейн Рууни.