През миналия сезон Уейн Рууни успя да спаси Дарби Каунти от изпадане и тимът запази своето място в Чемпиъншип. През новата кампания обаче, амбициите на легендата на Манчестър Юнайтед са много по-големи и той силно желае да изведе "овните" до промоция във Висшата лига. 

Преди това обаче за Дарби Каунти предстоят поредица от приятелски срещи.  На 18-и юли е "гвоздеят" в програмата, като съставът ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед на Прайд Парк. 

Това наистина ще бъде огромно предизвикателство за бившия играч на "червените дяволи", а той няма търпение да се изправи срещу клуба, за който направи толкова много през последните години. 

"Доволен съм как се развиват нещата. Селекцията върви добре и имаме големи планове за новата кампания. В никакъв случай вече не желая Дарби да се замесва в борбата за оцеляване. Ние единствено трябва да гоним промоцията в английския елит и да опитаме да стигнем поне до плейофите. Ще изиграем няколко приятелски мача, като безспорно най-интересният двубой ще е срещу Манчестър Юнайтед", коментира той. 

"Още по-хубавото е, че ще бъде на нашия стадион и феновете ще могат да се насладят на истински празник. Чакам с нетърпение предстоящия мач и наистина се вълнувам. Щастлив съм, че ще мога да се изправя срещу бившия си отбор и ще видим докъде сме стигнали и какво имаме още да учим“, коментира Рууни.