Уейн Рууни е сред кандидатите за поста мениджър на Бърнли, съобщава The Athletic. Постът бе овакантен с изненадващото освобождаване на Шон Дайш в петък, тъй като той бе най-дълго задържалия се треньор на отбор във Висшата лига със своите девет години и половина зад гърба си.

Ръководството на Бърнли уволни Дайш заради слаби резултати, изпратили отбора на 18-о място във Висшата лига. The Athletic твърди, че името на Рууни "се дискутира" сред ръководството, като в момента легендата на Манчестър Юнайтед води втородивизионния Дарби Каунти и снощи дори изведе отбора си до победа срещу лидера в класирането Фулъм.

Името на Рууни се спрягаше и за мениджърския пост на "Гуудисън Парк", преди Евертън да се спре на Франк Лампард. Неговата голяма мечта обаче е един ден да води Манчестър Юнайтед.

Рууни каза наскоро: "Единствената причина да вляза в треньорската професия е Манчестър Юнайтед. Получих предложение от Евертън за интервю, но истината е, че искам да бъда мениджър на Юнайтед. Сега не съм готов за това, но ще направя всичко по силите си, за да бъда готов един ден".