Мениджърът на Арсенал Микел Артета има срок до петък за реакция срещу обвинението от Футболната асоциация на Англия (ФА) за коментарите, които направи след поражението от Нюкасъл с 0:1 по-рано този месец.

Артета определи като "абсолютен позор" решението на ВАР голът на Антъни Гордън да не бъде отменен при загубата на лондончани на "Сейнт Джеймс Парк".

Испанският треньор бе обвинен в нарушаване на правилата на ФА и първоначално имаше време до вторник да представи своето становище, но срокът бе удължен до петък по желание на Арсенал.

Съдиите направиха тройна проверка със системата за видеоарбитраж-ВАР дали топката е излязла извън игра преди центрирането на Джо Уилок, дали Жоелинтон е фаулирал защитника на Арсенал Габриел и дали Антъни Гордън е бил в засада.

След мача Микел Артета не успя да скрие гнева си, казвайки: "Трябва да говорите за това как, по дяволите, се случи този гол? Невероятно. Объркан съм. Сега трябва да вляза тук и да се опитам да защитя клуба. Моля, помогнете, защото е абсолютен позор, че този гол бе признат. Абсолютен позор."