Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд бе изваден от селекцията на Англия до 21-годишна възраст, след като е получил контузия в гърба. 18-годишният стрелец направи дебют за тима, воден от Анди Буутройд през миналия месец и е един от важните играчи за Оле Гунар Солскяер от началото на сезона.

На практика Грийнууд се явява единственият "чист" нападател в тима от северозападна Англия, след като Юнайтед се раздели през лятото с Ромелу Лукаку, а и Алексис Санчес. Грийнууд е алтернатива на използваните Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал.

Той има два гола за „червените дяволи” – един за Лига Европа и един за Карабао Къп, като е взел участие в шест мача от Висшата лига досега. Юношата на Ман Юнайтед влезе от пейката по време на загубата с 0:1 от Нюкасъл, но няма възможност да играе за младите „три лъва”.

Хората на Буутройд срещат Словения и Австрия, но селекционерът е предпочел да не разчита на Грийнууд заради проблемите му в областта на кръста.

Халфовете на Арсенал и Уулвс Рийс Нелсън и Морган Гибс-Уайт също са аут, а на тяхно място бяха повика Бен Уилмот от Суонси Сити и Сам Съридж от Борнемут.