Кошмарът за звездата на Англия и Тотнъм Деле Али сякаш няма край. Офанзивният футболист отново контузи подколянното си сухожилие, което пострада и по-рано през септември, докато беше с националния отбор. 

Според предварителните информации, той няма да играе поне един месец. Това го вади от минимум седем важни сблъсъка на "шпорите", както и от два двубоя за "трите лъва" в средата на октомври. Тепърва предстои обаче потвърждение от лекарския щаб. 

Али почуватвал болки в доскоро контузеното място по време на петъчното занимание на лондончани и веднага лекарите го прегледали, за да установят, че проблемът се е появил отново. Той ще мине допълнителни тестове в неделя и понеделник. 

Ако първоначалните прогнози се сбъднат, той няма да играе за Тотнъм в мачовете с Хъдърсфийлд, Кардиф, Манчестър Сити и Уест Хем за Висшата лига, както и един мач от Карабао Къп. Няма да е на линия и за битките с Барселона и ПСВ Айндховен в Шампионската лига. Аут е и за битките на Англия с Хърватия и Испания. 

Деле Али се контузи по време на паузата за националните отбори през септември и се върна в игра за "шпорите" едва миналия уикенд срещу Брайтън. През седмицата участва и срещу Уотфорд в Карабао Къп, но сега пак е в лазарета.