От футболната федерацията на Египет заявиха, че няма да викат Мохамед Салах за Олимпийските игри през 2021 година, освен ако Ливърпул не даде зелена светлина за това.

Отборите, които участват в турнира през следващото лято, имат право да включват трима играчи на възраст над 23 години, за да допълнят своите отбори, а нападателят на „червените“ се очаква да бъде един от онези, които египтяните биха искали да вземат със себе си в Токио.

Игрите, които обаче се провеждат в края на месец юли и началото на август, вероятно ще повлияе на предсезонните планове на Ливърпул, но старши треньорът на Египет до 23 години Шоуки Гариб настоява, че Египет първо ще се консултира с „мърсисайдци“, ако пожелае да повика своя звезден играч за Олимпийските игри.

„Ще говорим с Ливърпул през месец март. Все още не сме обсъждали въпроса с играча“, заяви Гариб пред „MBC Masr“, цитиран от „Goal“.

„Проблемът е, че Купата на Африканските нации ще се играе няколко месеца след Олимпиадата (б.р. – КАН трябва да се проведе през януари – февруари 2021 година). Но не можем да повикаме Салах, освен ако Ливърпул не одобри“, допълни още Гариб.