Уест Бромич Албиън постигна ключов успех над Шефийлд Юнайтед в мач от 22-яи кръг на Чемпиъншип. И двата тима се борят за директна промоция във Висшата лига и в момента заемат места в топ 4 на временното класиране във второто ниво на английския футбол.

„Дроздовете“ се наложиха с 2:1 на „Брамал лейн“, като до успеха си те стигнаха след пълен обрат на резултата.

Успехът оформи точковия актив на УБА на 39 точки, като по този начин тимът от Бирмингам изпревари в класирането именно днешния си съперник. Възпитаниците на мениджъра Дарън Мор вече се намират на третата позиция, докато две точки зад тях остана Шефийлд Юнайтед.

„Остриетата“ поведоха в резултата още в 12-ата минута чрез Дейвид Макголдрик. Домакините организираха страхотна контраатака отляво, която бе завършена по отличен начин от Макголдрик с удар по диагонала.

Въпреки по-добрата игра на Шефийлд през първата част, гостите все пак успяха да изравнят в замия край на полувремето. Ветеранът Гарет Бари бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и с мощен шут с левия крак не остави никакви шансове на вратаря.

През второто полувреме гостите показаха по-добра игра и логично стигнаха до нов гол, с който обърнаха изцяло нещата в своя полза. Киърън Гибс реализира красиво попадение, при което обаче останаха съмнения за засада. В крайна сметка обаче голът бе зачетен, а той се оказа и решаващ в срещата.

Това бе третото попадение за крайния защитник от началото на сезона. До този момент в кариерата си той никога не бе отбелязвал три гола в рамкиете на една кампания.