Уест Бромич Албиън изхвърли Ливърпул от турнира за Купата на Англия след успех с 3:2 при гостуването си на "Анфийлд". Това стана в среща от 1/16-финалите в турнира. Това беше и първа загуба на "червените" у дома през сезона.

За "дроздовете" точни бяха Джей Родригес на два пъти и автогол на Матип, а за Ливърпул вкараха Фирмино и Салах, а Фирмино дори пропусна и дузпа, а два гола за УБА бяха отменени. Срещата ще се запомни и с доста често използване на системата за видеоповторение (VAR), който се оказа най-верния помощник на съдията Крейг Поусън.

Изпъстреният с любопитни моменти двубой стартира ударно. Още в 6-ата минута Ливърпул откри резултата след безумна грешка в отбраната на гостите. Брънт и Еванс сбъркаха и позволиха на Салах да излезе очи в очи с Фостър, египтянинът не успя да реализира, отчаян от вратаря, но Фирмино прати топката във вратата на съперника.

Буквално минута след като получи гол във вратата си, тимът на УБА изравни резултата в 7-ата минута. Джей Родригес се разписа с мощен шут от далечно разстояние.

УБА направи резултата 2:1 в мача с Ливърпул в 11-ата минута като оттново Джей Родригес беше точен и изведе тима си напред в резултата.

"Дроздовете" реализира и трети гол във вратата на Ливърпул, но след консултация със системата за видеоповторение, попадението беше  отменено поради засада. Доусън вкара топката във вратата след пас на Брънт от корнер, но Бари беше в положение на засада в 20-ата минута на мача. 

Клоп след отпадането

Четири минути по-късно отново се наложи на системата за видеоповторение да влезе в действие, след ситуация в наказателното поле на Фостър. Поусън се консултира с Андре Маринър, който отговаряше за системата в този мач и отсъди дузпа за нарушение на Джейк Ливърмор срещу Салах. Зад топката застана Фирмино и я прати в напречната греда, а резултатът остана 1:2.

В добавеното време на първото полувреме УБА реализира трети гол във вратата на Ливърпул. След опасна атака на УБА, Жоел Матип се отбеляза автогол, но съдията Поусън отново се консултира с технологията за видеоповторение, за да види дали има засада на футболист на УБА, такава нямаше и голът беше зачетен, така гостите се оттеглиха на почивка с два гола преднина.

През втората част УБА отново започна да атакува опасно. В 47-ата минута Филипс стреля опасно, но Миньоле се справи. Две минути по-късно топката попадна във вратата на Ливърпул, след като Доусън я прати там, но гол нямаше, след като съдията маркира засада.

В 65-ата минута на двубоя наставникът на Ливърпул Юрген Клоп направи тройна смяна и пусна в игра Милнър, Ингс и Хендерсън на местата на Джан, Окслейд-Чембърлейн и Мане.

Джеймс Милнър стреля опасно към вратата на Фостър в 74-ата минута, но вратарят отрази удара. Минута по-късно отново вратарят на "дроздовете" спаси последователни удари на Ингс и Милнър, но все пак Мохамед Салах се разписа в 78-ата минута и върна интригата в двубоя, за да направи резултата 2:3, а съдията Поусън отново се консултира със системата за видеоповторение, за да потвърди решението си.

Въпреки упражнения натиск към вратата на съперника Ливърпул не съумя да стигне до равенството и изхвърча от турнира.