Шефилд Юнайтед не е близо до зоната на изпадащите и се бори за участие в Лига Европа, но мениджърът на тима Крис Уайлдър сподели, че основната цел на тима е оставането в Премиършип.

„Остриетата“, които спечелиха промоция във Висшата лига миналия сезон, са шести в таблицата с актив от 36 точки след чудесна кампания до тук, но целта на Уайдър е достигането на границата от 40 пункта, която ще осигури на тима оцеляването в първенството. „Трябва да постигнем още четири точки – 40 винаги е било голямото число за новаците. След това достигнем тази граница, ще гледаме мач за мач“, каза наставникът на днешната си пресконференция преди домакинството на Борнемут в неделя.

Нападателят на тима Дейвид Макголдрик се завръща обратно в игра, след като се възстанови от травма на стъпалото, оставила го в лазарета в последните четири срещи, но Уайлдър намекна за включването на привлечения под наем Рикайро Живкович, който впечатлил по време на тренировките. Макголдрик все още не е открил головата си сметка през сезона, докато 23-годишният нидерландец Живкович отбеляза 16 попадения и даде три асистенции за втородивизионния китайски клуб Чанчун Ятай миналата кампания.

„Макголдрик тренира тази седмица, но това, което внася допълнително добри новини за мен е фактът, че разполагаме с играчи като Рикайро и Люк Фрийман, които се представят отлично по време на тренировките. Винаги има конкуренция за титулярни места, но когато пристигнат качествени играчи както миналата седмица, интензитетът, темпото и стандартът определено се покачва с 5 до 10%“, завърши той. /БГНЕС