Мениджърът на Нюкасъл Стийв Макларън призна, че най-вероятно ще извади нападателя Александър Митрович от титулярния си състав заради слабата форма, която сърбинът демонстрира.

Бившият ас на Андерлехт игра при загубата от Лестър с 0:3 през уикенда, ала бе напълно анонимен на терена. Неговият наставник смята, че причината за това може да е скандалът, който се раздуха в Сърбия след загубат от Чехия с 1:4 в приятелски мач. Медиите в нашата западна съседка съобщиха, че в почивката на срещата Митрович се е замесил в скандал в съблекалнята.

Отделно от това на Острова все повече и повече се говори за поведението и килограмите на нападателя, тъй като и по двата показателя той не се вписва в нормите.

Макларън беше откровен, когато бе запитан дали ще заложи на Митрович като титуляр за следващия мач от първенството срещу Кристъл Палас. „Ще трябва да помислим. Говорихме достатъчно за влиянието на паузата за националните отбори. В крайна сметка няма нужда от толкова приказки, а и тя не може да бъде оправдание. Във футбола е така.“

„Невинаги всичко се развива по вкуса ти. Понякога трябва да запретнеш ръкави и сега е моментът да направим точно това. Митрович е част от сръбския тим, който преживява трудни времена. Това може и да му влияе, но не го оправдава.“

Митрович има едва 2 гола за „свраките“, откакто се присъедини към тях през лятото.