Турският гранд Бешикташ планира да отправи оферта към Манчестър Юнайтед за наем на Мейсън Грийнууд. "Червените дяволи" правят всичко възможно да пласират таланта преди затварянето на прозореца в петък, защото в противен случай ще трябва да продължат да плащат заплатата му в размер на 75 000 паунда седмично, въпреки че няма да играе повече за 20-кратните шампиони.

Преди малко повече от седмица клубът обяви, че след проточилото се вътрешното решение е взел решение, съвместно със самия играч, че кариерата на Грийнууд ще продължи извън Манчестър Юнайтед. Той обаче все още е футболист на клуба и не е прекратил действащия си контракт.

Реален интерес към Грийнууд обаче за момента няма, а Бешикташ може да се окаже единственият вариант както за играча, така и за Манчестър Юнайтед. Според информацията на "Сън" ръководството на "черните орли" има план да вземе 21-годишния футболист под наем за шест месеца, за да види как ще го приемат феновете, а и как ще се справи самият Грийнууд, който не е играл в официален мач от януари 2022 година. Ако всичко през тези шест месеца потръгне добре, от Бешикташ са готови да направят сделката дългосрочна.