Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че Оливие Жиру, който донесе победата на лондончани в първия 1/8-финален двубой в ШЛ срещу Атлетико Мадрид с изключително изпълнение, заслужава да бъде титуляр във всеки двубой. Германецът обаче отказа да разкрие дали ще е така и в неделното дерби срещу Манчестър Юнайтед. 

"Жиру заслужава да започва всеки мач. Той тренира много добре и е лидер, голяма личност, без значение дали стартира, или не. Сега обаче няма да ви кажа дали ще започне от първата минута срещу Манчестър Юнайтед. 

Тиаго Силва проведе индивидуална тренировка днес. Беше на терена, но почувства, че това е много голяма стъпка. Надявам се, че ще се присъедини към останалите през седмицата .

"Знаем, че мачът с Манчестър Юнайтед е голямо предизвикателство, защото те нямат загуба като гост в първенството. Знаем, че се изправяме срещу отбор, който може да те нарани всяка секунда с индивидуалните качества на играчите и скоростта им", заяви Тухел, който все още няма загуба като мениджър на Челси.