Челси ще трябва да се състезава за преодоляване на изоставането на лидерите във Висшата лига Манчестър Сити като се има предвид броя на КОВИД-19 болните и контузени в клуба, заяви мениджърът Томас Тухел.
Лондончани имат пасив от 10 точки зад Сити след 21 мача, а двата тима се срещат на стадион "Итихад" утре.

"Необходимо е да покажем превъзходство над Манчестър Сити, за да бъдем на върха във Висшата лига и да се случи това е необходимо да се постараем всички. Но ние не сме в нашата 100%-ова форма", заяви Тухел.

"Трябва да докажем на себе си, че можем да наваксаме разликата мач след мач. Ние имаме доверие в това, което правим, доверие в нашите играчи, доверие в манталитета на нашия клуб, че можем да го направим", допълни германецът.

Андреас Кристенсен ще пропусне мача, след като даде положителна проба за коронавирус, докато колегите му в защита Тревор Чалоба, Джеймс Рийс и Бен Чилуел са извън строя заради контузии.

"Андреас има коронавирус, след като той се върна от контузия и играе толкова силно, а това е психическа пречка за всеки, защото можете да загубите играч във всеки един момент", добави Тухел.

Германецът призна, че поражение в събота може да сложи край на амбициите на тима за титла.