Челси е без победа във Висшата лига в последните си четири мача след равенството 1:1 с Брайтън като гост.Резултатът ги оставя на 12 точки от лидера Манчестър Сити и мениджърът на „сините“ Томас Тухел призна, че умората у тима не помага на формата им.

„Изглеждахме уморени, и сме. Така стоят нещата. Знаехме, че те са добре подготвени. Имаха повече време. Опитахме всичко, но бяха психически много, много изтощени. Нуждаем се от почивка“, сподели германецът, чийто отбор вече има шест изиграни мача през януари.

Резултатът е нов удар по амбициите на Челси за шампионската титла, но Тухел не иска да поставя под допълнително напрежение футболистите си, казвайки, че „в момента е трудно да съм суров към нашите играчи, защото се знае какво се случва“.

Хаким Зиеш даде преднина на лондончани, но не отпразнува попадението. Тухел поясни, че това по-скоро се е дължало на умората в отбора, казвайки, че „спестявахме енергия дори тогава. Това е усещането ми за момента и тима сега“. Зиеш е от футболистите, които отнасят критики за изявите си този сезон, докато Ромелу Лукаку на няколко пъти бе видимо разочарован по време на срещата от това, че не е успял да комбинира с мароканския си съотборник.

Тухел допълни, че неговите играчи не трябва да обръщат внимание на критиките.