Мениджърът на Челси Томас Тухел каза, че съчувства на Пиер-Емерик Обамеянг, след като нападателят загуби капитанската лента в Арсенал. Германецът добави, че ще се свърже с бившия си играч, когато му дойде времето.

32-годишният Обамеянг беше лишен от капитанската лента заради дисциплинарни проблеми, а мениджърът на „топчиите“ - Микел Артета каза, че няма да бъде разглеждан като избор в атака срещу Уест Хям по-късно днес .

Тухел беше треньор на Обамеянг два сезона в Борусия Дортмунд - най-силният период в кариерата на нападателя на Габон, когато той отбеляза 79 гола.

"Ще се свържа с него в някакъв момент, но не искам да го безпокоя. Мисля, че той беше много важен играч за мен, имахме много близки отношения", каза немският мениджър преди домакинския мач за „сините“ в четвъртък срещу Евертън.

"Когато се срещнем, винаги е много хубаво, мога да кажа само най-добрите неща за него като играч и човек. Съжалявам за това, че има проблеми. Това не е мястото, където трябва да бъде със своето качество и с положителния характер, който притежава. Но аз не съм замесен в това, което се случва в неговия клуб сега. Искам също да покажа уважението си и да не се замесвам и да съдя кое е правилно и кое грешно", коментира Тухел.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

След силен старт на сезона, Челси се представя колебливо през последните седмици, губейки първото място в класирането. Отборът от „Стамфорд Бридж“ е трети и няма чиста мрежа в последните си пет мача във всички турнири.

"Това ни показва, че сме били разглезени. Показва, че е трудно, дава ни този урок. Може би очаквате прекалено много мачове без допуснат гол от нас. В последните три мача допуснахме осем гола и това е по-притеснително, отколкото да имаме чиста мрежа. За да имаме чисти мрежи в турнирите, в които играем, се нуждаем от късмет, изключителен вратар, определен импулс", добави още той.