Томас Тухел се надява, че продажбата на Челси ще бъде финализирана бързо, след като мениджърът на „сините“ разбра, че консорциумът на Тод Боели е избран като предпочитан купувач.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Руският собственик на лондончани Роман Абрамович обяви клуба за продан през март, само няколко дни преди да бъде санкциониран от британското правителство след инвазията на Украйна. Милиардерът отрече да е искал връщането на заем, за да осъществи продажбата на клуба, а Тухел е уверен, че сделката ще бъде приключена навреме, за да може Челси да планува за следващия сезон.

„Казаха ми миналата седмица, че имаме предпочитан купувач и нещата по продажбата са се придвижили. Това е много важна седмица за клуба, но аз съм бях напълно концентриран върху случващото се на терена. Но след това, което чух миналата седмица, съм уверен. Яснотата винаги е най-доброто, защото когато ситуацията е изяснена, можеш да взимаш решения, да правиш преценки. В противен случай си в пасивна роля и точно в така се намираме и ние в момента“, каза германският специалист.

Мястото на „сините“ в топ 4 на Висшата лига далеч не е гарантирано, като отборът е трети, на пет точки пред петия Тотнъм, при честири оставащи мача в борбата за място в зона Шампионска лига. Тухел призна, че спекулациите около бъдещето на лондончани са повлияли на играчите му.

„Опитахме се да направим така, че проблемът е възможно най-незначителният, но, разбира се, той винаги стои на дневен ред. Предпочитаме нещата да са ясни. Точно за това се надяваме, знаем с какво си имаме работа, това са обстоятелствата са при подобряване на отбора, и да можем да действаме, отколкото да реагираме, или дори по-лошо – да не направим нищо“, сподели още той преди домакинството на Уулвърхемптън в събота.