Крилото на Челси Кристиан Пулишич все още се възстановява от контузия в глезена, която получи по време на мач на националния отбор преди няколко седмици. Тухел разясни, че завръщане за американеца през тази седмица би било прибързано. 23-годишният играч получи травмата по време на успеха на САЩ с 4:1 над Хондурас в квалификациите за Световното първенство следващата година и вече пропусна няколко мача на „сините“, сред които победата над Зенит в Шампионска лига с 1:0, както и вчерашния триумф в лондонското дерби над Тотнъм с 3:0.

"Завръщане на Кристиан срещу Астън Вила за Купата на Лигата е прекалено скоро за него. Би било хубаво да греша в преценката си, но според мене е точно така. Преди мача с Тотнъм той не тренираше. Дано да има прогрес в удареното място. Винаги е добре, когато той е в отбора, но не вярвам да бъде готов за сряда. Наистина имам съмнения“ сподели Тухел.

Вчера Челси вкара три безответни гола на Тотнъм през второто полувреме и се изравни с Ливърпул на върха в класирането в Премиър лийг. За възпитаниците на Тухел предстои мач за Купата на Лигата срещу Астън Вила в средата на седмицата, а през уикенда приемат шампиона Манчестър Сити на своя „Стамфорд Бридж“.