Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че пред него предстоят едни от най-вълнуващите седмици в треньорската му кариера. "Сините" имат да изиграят два финала до края на месеца - за купата на Англия и в Шампионската лига, а освен това преследват и класиране в топ 4 на Висшата лига.

"Пред нас има няколко вълнуващи седмици. Дали са най-големите? Не знам, не съм много добър в сравненията. Имал съм възходи и падения в кариерата си", коментира германският мениджър, чийто тим приема Арсенал в сряда в мач от първенството.

"Програмата е сгъстена, но през последните три седмици се справихме фантастично. Имаме страшно много цели, които да преследваме. Време е да направим следващата крачка. Вълнувам се, но всичко това е изискващо и изморително. Но това е най-добрият начин, по който да завършим сезона", добави Тухел.

Тухел оглави Челси през януари на мястото на уволнения Франк Лампард, като допреди това водеше Пари Сен Жермен. За два пълни сезона в Париж той спечели два пъти титлата във Франция, направи домаше квадрупъл във втория си сезон и изведе отбора до първия в историята му финал в Шампионската лига.

"Клубът направи промените, защото явно усещаше, че се нуждаят от това. Но ръководството винаги е било уверено в качеството на този състав. Понякога се нуждаеш от малко късмет и инерция, за да постигнеш целите си. Ние сме по средата на състезанието за топ 4 и на два финала. Тези неща не са били поставяни пред мен като цели, но никой не ми е казвал, че не го е грижа за тези турнири. Когато си в Челси, играеш, за да спечелиш състезанието, в което участваш. Така е изграден този клуб - да печели мачове и състезания", каза още Тухел.