Мениджърът на Челси Томас Тухел потвърди, че двамата му нападатели Ромелу Лукаку и Тимо Вернер ще пропуснат със сигурност следващите два мача на „сините“.

„Това, което мога да ви кажа е, че и двамата се възстановяват и са позитивно настроени, но със сигурност няма да играят в предстоящите две срещи“, сподели мениджърът на Челси – Томас Тухел, относно здравословното състояние на нападателите.

Двамата получиха контузии при победата на „сините“ от Лондон срещу Малмьо в групите на Шампионска лига с 4:0. Така Лукаку и Вернер са аут за предстоящите мачове срещу Норич за първенство и Саутхемптън за Купата на Лигата. Травма тормози и друг основен офанзивен футболист на Челси – Кристиан Пулишич.

Днес пък „Sun“ написа, че Лукаку може да бъде извън игра за период от един месец заради контузията в глезена. Сега изданието пише, че белгиецът ще трябва да се възстановява между три и четири седмици.

Добрата новина за лондончани е, че по програма следващите им пет мача не са срещу толкова тежки съперници. Освен споменатите двубои с Норич и Саутхамптън, „сините“ ще срещнат още Нюкасъл, Малмьо и Бърнли. Следващият голям мач е срещу Ювентус на 23 ноември, но за тогава Лукаку би трябвало да е на линия.