Томас Тухел пое отговорност за проблемите на европейския клубен шампион Челси с нападателя Тами Ейбрахам, който иска повече игрово време и дори е готов да напусне клуба. Британските медии го свързват открито с трансфер в италианския Рома, който е воден от бившия треньор на Манчестър Юнайтед и Тотнъм - Жозе Моуриньо.

Ейбрахам завърши миналия сезон с 12 гола, но през втората половина, когато пристигна Тухел, попадаше рядко сред титулярите. В последните дни се носят слухове, че той ще бъде заменен в състава от Ромелу Лукаку.

"Не желая да коментирам подобни теми, колко развити са те и дали изобщо са истина, или не. В момента Тами е в отбора. Да, той определено не е доволен от последната половин година и може би си има причини да се чувства така. Може би и вината е моя, че не му помогнах достатъчно или че не показах същото доверие към него, както към други хора", каза той.

"Напълно наясно съм, че той иска повече игрови минути. Въпросът от тук насетне е как планираме да го използваме, как той вижда бъдещето си, дали ще може да се пребори за титулярното място, или пък ще иска да смени клубната принадлежност за по-голям шанс да бъде сред стартовите единадесет".

Според британските медии, Челси е на часове от трансфер на Лукаку. Интер търси 115 милиона евро за правата на белгийския национал.