Томас Тухел заяви, че не се чувства „сигурен“ след поражението от Евертън с 0:1 като гост в неделя. „Карамелите“, водени от бившия играч и мениджър на лондончани Франк Лампард, се поздравиха в края с трите точки.

Единственият гол за домакините бе реализиран от Ричарлисон и докато отборът остава в зоната на изпадащите, спечелването на мача им в резерв ще ги изкачи над преките конкуренти в борбата за оцеляване Лийдс и Бърнли. Загубата на Челси оставя тима уязвим от късен натиск на Арсенал и Тотнъм за третото място. Отборът е с 66 точки, на три пред „топчиите“ и на пет пред „шпорите“, четири кръга преди края на сезона.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

„Подарихме им гол. Това е най-лошото нещо, което може да ти се случи в тази атмосфера и ситуация. Това е наша отговорност и се случва твърде често. Изпитваме затруднения да играем без големи грешки и точно заради това и не постигаме добри резултати. Казах го преди много седмици – никога не се чувствам сигурен и няма значение дали се борим за първото, второто, третото или четвъртото място”, заяви бившият наставник на Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен.

„Няма значение в каква битка се намираме, не е достатъчно да имаме четири точки от четири мача. Така че трябва да се погрижим за представянето си и в момента не взимаме точките, когато играем много добре и заслужаваме повече, и губим, когато играем окей, това е лоша комбинация“, каза германският специалист.